چرم مصنوعی

چرم مصنوعی

چرم مصنوعی چیست؟

 

چرم مصنوعی pvc نوعی چرم است که کاملاً از مواد مصنوعی تشکیل شده و به دلیل پرهزینه بودن چرم طبیعی، جایگزین مناسبی برای آن است. تشخیص چرم اصل از چرم غیر اصل به دلیل شباهت بسیار زیاد، به راحتی امکان‌ پذیر نیست. مزیت اصلی چرم مصنوعی پایین بودن قیمت آن و دوام و مقاومت آن در مقابل پارگی و سائیدگی است.

 

انواع چرم مصنوعی

 

این چرم از نظر ساختار به دو دسته‌ی 1. پلی اورتان (PU) و 2. پلی وینیل کلراید- وینیل (PVC) تقسیم می‌شود.

چرم مصنوعی پلی اورتان (PU) : چرم PU در تولید محصولات با کیفیتی که با پوست انسان تماس مستقیم دارند. مانند پوشاک و برخی اثاثیه و لوازم منزل کاربرد دارد. پارچه چرم PU نسبت به پارچه PVC بسیار نرمتر، انعطاف پذیرتر و دارای تنفس بیشتری است. این نوع چرم درست مانند لایه زیرین پوست حیوانات است؛ که هنگام دست کشیدن بر روی سطح آن، بسیار به نمونه چرم طبیعی شبیه است.

گاهی از این نوع برای چرم کفش استفاده می‌کنند و استفاده از آن در تولید مبلمان موجب نرمی و راحتی محصول می‌شود.

چرم پلی اورتان نسبت به چرم وینیل، طبیعی‌تر و تازه‌تر به نظر می‌آید. هزینه چرم پلی اورتان خیلی کمتر از هزینه چرم طبیعی است اما تولید آن گران‌تر از چرم وینیل است.

چرم مصنوعی وینیل (PVC) : چرم وینیل در حد چرم پلی اورتان، ظریف و قابلیت تنفس ندارد. غالباً از چرم وینیل برای ساخت محصولات نیازمند رطوبت همانند روکش صندلی خودرو، مبلی و پشت فرشی استفاده می‌شود. البته قابل ذکر است که استفاده از این محصول در دستگاه‌های الکترونیکی بسیار کاربردی است.

چرم تولیدی پایا ابر مارال از نوع PVC ست؛ که قابلیت اضافه کردن لایه‌ی PU و تولید در ضخامت‌ها و رنگبندی‌های متنوع را دارد.

 

روش تشخیص چرم مصنوعی و طبیعی

 

تشخیص چرم مصنوعی و طبیعی ھمیشه ساده نیست. در برخی موارد برای تشخیص آن باید به آزمایشگاه فرستاده شود. موارد زیر تنھا تعدادی از ویژگی‌ھای کلیدی در تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی اند.

1. رنگ پشت ماده: چرم مصنوعی معمولاً دارای پشتی پارچه‌ای است که با پلاستیک صاف و دانه‌ای پوشیده شده است؛ در صورتی که چرم طبیعی در پشت به صورت فیبری می‌باشد. برخی نمونه‌های چرم وجود دارند که پشت آنها دقیقاً مثل چرم طبیعی است.

2. ساختار دانه: الگو و ساختار دانه‌ی چرم طبیعی نسبت به چرم مصنوعی بسیار نامنظم‌تر است؛ زیرا چرم مصنوعی دارای طرح است و در نتیجه سطح یکنواخت‌تری در آن ایجاد می‌شود.

3. رفتار در مقابل افزایش دما: چرم غیر اصل با حرارت بالا و به خوبی می‌سوزد و بویی مثل پلاستیک سوخته دارد. در حالی که چرم طبیعی فقط می‌درخشد و آتش نمی‌گیرد و بویی مثل موی سوخته دارد.

 

ساختار چرم مصنوعی

 

این نوع چرم از 4 لایه اصلی تشکیل می‌شود.

1. Skin (روکش)

2. Foam (فوم)

3. چسب

4. پارچه

 

مواد تشکیل دهنده چرم مصنوعی

 

  • PVC
  • DOP (حالت نرمی به چرم می‌بخشد.)
  • DBD (کمکی، حلال لایه‌ی skin)
  • کربنات
  • استابلایزر (باعث مقاومت چرم در برابر حرارت می‌شود.)
  •  فوکوزینک (دادن حالت پفکی و فوم دھی چرم)
  •  رنگ

 

نحوه‌ی تولید چرم مصنوعی

 

این نوع چرم در طی عملیاتی مکانیکی تولید می‌گردد. روش تولید چرم مصنوعی پایا ابر مارال، قرار گرفتن لایه‌ای روکش (Skin) و لایه‌‌ای فوم از جنس پی وی سی بر روی لایه‌ای پارچه‌ای است. پس از آن، چرم وارد مرحله‌ی امباس (چاپ طرح و الگو) با سیلندرهای متنوع می‌شود. و در مرحله‌ی آخر طاقه پیچی انجام می‌شود.

 

جزئیات تولید چرم مصنوعی

انواع کاغذ در تولید چرم مصنوعی

 

در هنگام تولید چرم، در ابتدای خط تولید مواد مصرفی بر روی کاغذ ریخته می‌شود و در انتهای خط تولید چرم از کاغذ جدا می‌شود. نوع کاغذ مصرفی در تولید، می‌تواند طرح و براقی محصول را تعیین کند. در صورتی که نوع کاغذ مصرفی دارای طرح باشد، مرحله‌ی امباس دیگر انجام نمی‌شود.

انواع کاغذ:

 

انواع امباس در تولید چرم مصنوعی

 

مرحله‌ی چاپ طرح روی چرم را امباس می‌گویند. برای چاپ طرح از سیلندرهای امباس استفاده می‌کنند.

*در طرح‌ھایی که مشتری به صورت پرسی درخواست می‌کند؛ فشار سیلندر افزایش پیدا می‌کند و ضخامت را کمتر می‌کند.

انواع سیلندر امباس:

 

پارچه در چرم مصنوعی

 

پارچه‌های به کار رفته در لایه‌ی پارچه‌ای چرم:

  • جودون سبک
  • جودون سنگین (بافت متراکم توی نسبت به جودون سبک دارد.)
  • واتر جت
  • لایی (پشت کرکی)
  • فوتر

 

ضخامت چرم

 

چرم‌های تولیدی پایا ابر مارال با ضخامت‌های درخواستی مشتری تولید می‌شود. ضخامت چرم به میزان مواد مصرفی اولیه بستگی دارد و در انتهای خط تولید با دستگاه ضخامت سنج، اندازه گیری می‌شود. ضخامت‌های تولیدی بر حسب میلیمتر:

050 ، 040 ، 055 ، 080 ، 070 ، 060 ، 085 ، 090 ، 1 ، 1.10 ، 1.20

 

لایه‌ی PU و PU Plus

 

لایه‌ی PU plus و PU در صورت درخواست مشتری به عنوان اولین لایه قبل از لایه Skin (روکش) به چرم اضافه می‌شود.

این لایه که از مواد PU ، سیلیکون و الکل تشکیل شده است؛ حالت شفافیت و سری (لیزی) به چرم می‌بخشد و چرم را زیباتر و براق تر می‌کند.

 

چاپ در چرم

 

حالت چاپ هم در صورت درخواست مشتری در مرحله‌ی آخر تولید چرم انجام می‌شود. حالت چاپ باعث ابر و بادی شدن (سایه روشنی) رنگ چرم می‌شود. مرحله‌ی چاپ قبل از مرحله‌ی امباس انجام می‌شود.

 

دسته بندی چرم‌های PVC بر اساس نوع محصول و کاربرد آنها

 

  • روکشی: جهت استفاده در روکش صندلی خودرو و تزیینات داخلی آن
  • آستری: از پرکاربردترین محصولات چرم مصنوعی که از آن جهت استفاده در آستر مبل، صندلی استیل و صندلی ماشین (صنعت مبلمان)؛ آستر لباس، کیف و کفش (صنعت پوشاک) و روکش تخت بیمارستانی استفاده می‌کنند.
  • کفشی: تولید صندل‌های چرمی
  • کیفی: جهت تولید انواع کیف رسمی، اداری، مجلسی، ورزشی، مردانه، زنانه و بچه‌گانه و چمدان مسافرتی
  • مبلی: جهت تولید روکش انواع مبل و صندلی
  • پشت فرشی: استفاده به عنوان ترمز و کناره‌ی فرش
  • کفی خودرو

 

تفاوت انواع محصولات در میزان مواد مصرفی اولیه‌ی آن است.

چرم آستری ضخامت کمی دارد.

ضخامت چرم کفشی نسبت به سایر انواع چرم بالاتر است.

چرم پشت فرشی جنس خشک تری نسبت به سایر انواع چرم دارد.

طول عمر چرم‌ها به ضخامت و مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد.

 

مجموعه پایا ابر مارال، دارای خطوط تولید ابر و اسفنج و چرم مصنوعی است و با شعار کیفیت مطلوب، تولید مداوم آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز است. هدف ما از ارائه این مقاله کمک به شما در انتخاب بهترین هاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات و خدمات ما می‌توانید به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.

جهت مشاوره و خرید با ما تماس بگیرید.

واتس آپ پایا ابر مارال

درباره ما

مجموعه پایا ابر مارال با بهره مندی از بهترین دانش روز، تجهیزات و کارشناسان ارزشمند صنعت تولیدی ابر و اسفنج و همچنین چرم مصنوعی همواره تلاش نموده است، تا با ارائه بهترین کیفیت و تنوع محصول بتواند نقش به سزایی در این صنعت ایفا کند.

شبکه های اجتماعی

© تمامی حقوق وبسایت متعلق به پایا ابر مارال می باشد.

طراحی سایت و سئو توسط پایا ابر مارال